Поліуретанові стрижні: склад, застосування і технічні характеристики

Поліуретанові стрижні: склад, застосування і технічні характеристикиГумотехнічні вироби випускаються вже не один десяток років. Ось тільки зараз виробники навчилися використовувати і інші матеріали. На особливу увагу заслуговують стрижні з поліуретану, що відрізняються своєю підвищеною зносостійкістю, тому можуть прослужити більш тривалий час. Тільки треба знати, для яких цілей вони більше підходять і в чому полягає їх перевага.

Основні переваги



Поліуретанові стрижні вже не перший рік користуються підвищеним попитом в промисловості, до слова сказати купити поліуретанові стрижні в україні ви можете в компанії Укрпромсервис. Хоча вони виготовляються з в'язкого матеріалу, але все ж він дуже міцний, може прослужити більш тривалий час, ніж гума. Можна звернути увагу і на певний відсоток еластичності, та й перепадів температури він не боїться. Його можна використовувати в межах від -60 до +80℃.

Як правило, поліуретанові стрижні йдуть в якості заготовки для виготовлення інших деталей. Але це не настільки важливо, тому що переваги будуть зберігатися в будь-якому випадку:
  1. клас міцності до 50 МПа, тому спостерігаються знижені показники деформації;
  2. легко витримує вібрацію, подряпини, механічні удари;
  3. кидаються в очі показники абразивної стійкості;
  4. відрізняються низькою масою, тому кінцева вага виробів незначний.

Якщо мова йде про короткострокове використання, поліуретановий стрижень або виріб з нього здатне витримати низьку температуру до -100℃. Необхідно звернути увагу і на діелектричні властивості.

Галузь застосування



Стрижні з поліуретану добре витримують різне середовище, і в тому числі кислоти, луг, масла. Завдяки цьому їх часто використовують для виготовлення виробів, які потім використовуються в автомобілях та іншій техніці. Складно назвати сферу промисловості, де не застосовувалися б деталі, виконані з даного матеріалу. Особливо це стосується машинобудівної, сільськогосподарської, гірничодобувної, а також будівельної сфери. В першу чергу варто виділити прокладки, ударогасители, сайлент-блоки, втулки, кільця. Можна нарахувати сотні деталей, виготовлених з таких стрижнів.

Чому найчастіше мова йде про стрижні круглої форми, виконані з поліуретану? А все тому, що цей вихідний матеріал дуже зручно обробляти механічним способом. І в першу чергу це стосується токарних верстатів. Вироби з даного матеріалу дуже добре витримують тертя. Завдяки своїй надвисокій еластичності навіть при деформації дуже швидко відновлює свою первісну форму. А ось з гумою трапляються проблеми, тому що вона боїться перепаду температур. Правда, поліуретан коштує дорожче, але і прослужить значно довше.

Дата размещения: 8-05-2021, 00:12
Комментарии:


Авторизация:


    Какой марки инструменты используете вы?